Weerbaarheid en Zelfverdediging

NIEUW bij HSV Haren (start oktober 2021)

Onze kinderen groeien op en worden zelfstandig. Ze fietsen zelf naar school, naar Groningen of Eelde voor de middelbare, ’s avonds alleen naar de sportvereniging en nog even, en dan straks op stap. Daarnaast zijn ze volop bezig op social media, leven ze in een veranderende, digitale, wereld en moeten zich staande houden in een omgeving die niet altijd aardig is. Leren weerbaar(der) te zijn kan helpen de weg te vinden in onze maatschappij. Hoe fijn zou het zijn om hun (en onszelf) een veilig(er) gevoel te kunnen geven wanneer ze zelfstandig onderweg zijn.

undefined

 

Centraal bij de Weerbaarheids- en Zelfverdedigings-trainingen en -cursussen bij HSV Haren, voor zowel kinderen als volwassenen, staat de ‘Gezondheid van lichaam en geest’.
Denk hierbij niet alleen aan fysieke zelfverdediging, maar ook aan weerbaarheid op gebied van schoolplein-pesten, social media-pesten etc.
Weerbaarheidstrainingen vergroten het zelfvertrouwen. Hierbij wordt gebruik gemaakt van fysieke, verbale en mentale technieken en methodieken om op te komen voor zichzelf, te oefenen met vechtlust in confronterende situaties en het stroomlijnen van emoties.

 

De basis voor de trainingen en cursussen ligt in Braziliaanse JiuJitsu. Braziliaans jiujitsu (BJJ) is een krijgskunst die zich richt op grappling (‘worstelen’) met de nadruk op grondgevechten. Het doel is een dominante positie te krijgen en ervoor te zorgen dat een aanvaller zo snel mogelijk “afklopt”. Het is gebaseerd op een aangepaste variant van het traditionele Japanse jiujitsu, genaamd “Jiu-do”. Het idee is dat zacht wint van hard. Met andere woorden, een kleiner, zwakker persoon kan met de juiste technieken en bewegingen zichzelf verdedigen tegen een sterkere, grotere aanvaller. Daarnaast zal het model BJJ School STOEI worden geïntroduceerd.  Het model biedt handvatten om kinderen en volwassen vechtspelen te leren op een open, plezierige en effectieve manier.

Je kunt hier kijken naar een filmpje: www.youtube.com/watch?v=_cMgUXAOpaM

 

ZELFVERTROUWEN

Je kunt jezelf verdedigen, je conditie gaat er enorm op vooruit, je lichaamsbeheersing wordt beter,en je krijgt er een vriendenkring bij. Maar uiteindelijk voel je je vooral goed omdat je dit allemaal
bereikt hebt en nog veel meer kunt bereiken.

 

Trainingen en Cursus:
De weerbaarheid en zelfverdediging wordt zowel in (langlopende) training-vorm als ook in (kortlopende) cursus-vorm aangeboden.
Voor opgave trainingen zie kopje Lestijden Trainingen (jeugd en volwassenen) en locatie‘.
Voor opgave cursus zie kopje
Lestijden Cursus en locatie‘.

Kleding:
Voor de trainingen is het noodzakelijk een judo-pak aan te schaffen. Tweedehands of nieuw is ieders eigen keus.
(Voor de cursus is deze kleding niet nodig.)

HSV Haren zal proberen een leverancier aan te trekken met wie we mogelijk kortingsafspraken kunnen maken. Ook zullen we voor deze tak van sport een tweedehands-ruil-pagina aanmaken, zoals we dan voor onze turn-tak en floorball-tak ook hebben ingericht op de website. Daarnaast is Marktplaats natuurlijk een welkome vindplaats van goedkopere aankopen.

 

Contactpersoon:
Marjan van Ittersum