Dropbox

Je krijgt een userid / wachtwoord van IT Support. De accounts zijn aangevraagd op niet bestaande email adressen. Dit betekend dat je een password reset via IT Support moet regelen – die krijgt wel de reset emailtjes binnen etc.

Installatie – eerste keer

ga via https://www.seniorweb.nl/artikel/wat-is-dropbox naar de juiste versie -daar staat ook een handleiding voor de soort computer die je hebt.

Alternatief:

  1. je kunt op https://www.dropbox.com inloggen en daar de dropbox software downloaden en installeren.
  2. of direct de software lokaal installeren via https://www.dropbox.com/install

Folder structuur

Je krijgt via de dropbox installatie een map op je computer waarin een folder HSV-xyz staat. Hierin zit de administratie van HSV Haren of van een onderdeel of je ziet meerdere. 

Op dit moment is de structuur:

  • HSV Haren Bestuur
  • HSV Floorball
  • HSV Turnen
  • HSV Sponsor Cie
  • HSV Floorball Cie

(elk onderdeel die ook aparte leden toegang nodig heeft wordt  een aparte folder – anders kan het niet gratis)

De mappen zijn door IT Support aangemaakt en ook al lokaal in de dropbox van het account gezet waar je toegang tot hebt.

Mocht dit nou niet zo zijn, want je ziet 1 of meerdere mappen niet gelijk staan, dan moet je een keertje online inloggen op dropbox en bij Bestanden kijken onder Gedeeld. Daar zou je de gedeelde mappen moeten zien en kun je via Toevoegen deze mappen zichtbaar maken alsof het je eigen bestanden zijn.

Wachtwoord vergeten

vraag via IT Support een nieuw wachtwoord aan.

Je mag dus NIET zomaar alle bestanden verwijderen, want deze worden dan overal weggegooid!!!

Neem even contact op met IT Support als je van Dropbox af wilt.

Hoe werkt het verder

Dropbox zorgt dat de bestanden over iedereen die toegang heeft worden verspreidt. Dit zou even kunnen duren uiteraard.

Je kunt waarschijnlijk niet tegelijk in een bestand werken, dus daar moet je rekening mee houden – het beste is dat iedereen zijn eigen bestanden beheerd en er minimaal wordt gewerkt in gezamenlijke bestanden.

Werk alleen in de mappen die zijn aangemaakt, daarbinnen kun je wel mappen aanmaken. Mappen die je naast de aanwezige map aanmaakt kun je alleen zelf zien. Uiteraard kun je deze weer delen, maar dan is het overzicht kwijt van wie wat heeft. Door de gedeelde map te gebruiken ziet iedereen dezelfde informatie (vanaf het nivo dat je toegang hebt gekregen).

Bij vragen – gewoon vragen.