Turnen

Vanaf 4 jaar kun je starten met basis turnen voor beginners. In deze lessen leer je de basis elementen van het turnen, die nodig zijn voor verdere ontwikkeling in het turnen. Deze basis elementen zijn: Koprol voorwaarts en achterwaarts, zweef koprol, handstand, handstand doorrollen, radslag en arabier.

Vanaf 6 jaar stroom je door naar de tweede groep van het basis turnen. In deze lessen voor gevorderden kun je je verder ontwikkelen in het turnen als er voldoende basis aanwezig is. Kinderen die meer kunnen zullen meer verdieping krijgen aangeboden.

 

Talentvolle leerlingen die over voldoende basis beschikken en voldoende gemotiveerd zijn om zich verder te ontwikkelen in het turnen, zullen worden uitgenodigd voor de pre-selectie. Zij zullen de volgende elementen gaan leren: Salto, flikflak en handstand overslag. Meer informatie staat hier.

Talentvolle leerlingen in de selectie zullen zich op eigen niveau verder kunnen ontwikkelen in het turnen en zullen combinaties van elementen zoals arabier- flikflak, arabier-salto aanleren.

Iedere volwassene kan in de volwassenen les instromen, er wordt op eigen niveau geturnd op diverse toestellen.

Voor alle basisturnlessen geldt een maximum aantal deelnemers. Dit om de veiligheid te kunnen waarborgen. Voor de 4/5 jarigen groep donderdag is dit: 16 deelnemers. Voor alle andere basisturngroepen is dit: 20 deelnemers. Maaike Hiemstra is verantwoordelijk voor het indelen van de turn(st)ers in de groepen.

[SlideDeck id=228]

 

TURNPAKJES

Turnpakjes (wedstrijdpakjes) kunnen besteld worden bij ‘Ingeturnd’, www.ingeturnd.nl/product-categorie/clubs

 

PROEFLESSEN

Proeflessen bij het basisturnen kunnen alleen gevolgd worden na officiële aanmelding voor een proefles.

Belangrijk: Wij bieden op dit moment geen proeflessen aan, tot nader order. Vanwege de corona-maatregelen mogen wij geen turnlessen in de gymzalen verzorgen. We geven nu alternatieve buitentrainingen met een andere groepsindeling dan die we normaal gesproken hanteren.
Hierdoor kunnen we potentiële nieuwe enthousiastelingen geen goed beeld geven wat een turnles inhoudt, en in welke groep (met welke groepsgenootjes) zij/hij wordt ingedeeld.
Wij hopen de proeflessen na de zomervakantie weer te kunnen aanbieden. Wij zien de aanmeldingen dan heel graag weer binnenkomen.