van de voorzitter

Allereerst aan iedereen de beste wensen voor een heel goed, gezond en sportief 2021! Hopend dat we corona langzaam (snel) achter ons kunnen laten.

Wat is er veel gebeurd in de afgelopen maanden, iedereen zal zich wel eens een keertje achter de oren hebben gekrabd waarschijnlijk. We begonnen met veel plezier en zin weer aan het nieuwe trainingsseizoen, ondanks dat de wedstrijden niet door konden gaan. Maar helaas heeft het virus ons weer ingehaald en zitten we inmiddels in een serieuze lockdown waarvan het einde nog niet helemaal in zicht is. De sporthallen en gymzalen zijn dicht, trainingen zijn vooralsnog gecanceld en onze peutertjes moeten het nog even zonder meester Joop stellen helaas. Voor de meest actuele update over de maatregelen rondom corona verwijs ik graag naar: https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/coronavirus-covid-19/cultuur-uitgaan-en-sport/sport

In de afgelopen maanden hebben we voor de floorballjeugd een paar leuke clinics kunnen organiseren (met dank aan de floorballcommissie) en we hopen met de turnjeugd wat interne wedstrijden te kunnen regelen, zodra we weer naar binnen mogen. Voor onze volwassen turners houden we de vingers gekruist dat we de zaal snel weer in kunnen. Helaas ligt ons volleybalteam echt even stil, evenals de floorballsenioren. Laten we hopen dat de vaccinaties snel het beoogde effect zullen opleveren.

En toen was daar de brand in gymzaal De Meet op 7 November, wat een schrik. Geen ongelukken met onze C-selectie meiden (hoe blij waren we daarover) maar wel al onze turn- en volleybalmaterialen verloren.
Hoe snel er dan geschakeld kan worden door onze leden, de gemeente en omringende verenigingen/scholen is hartverwarmend. Crowdfunding, sponsoracties, aanbod van materialen en binnen een week een alternatieve trainingsruimte, echt fantastisch. Verderop in de nieuwsbrief staat een stukje met details over de huidige stand van zaken wat dit betreft.

In de tussentijd heeft het bestuur ook nog haar financiële- en ledenadministratie in een nieuw softwarepakket gegoten, volgen we workshops en cursussen om onze leden nog beter te kunnen bedienen, houden we vinger aan de pols waar het gaat om oa. het opleiden van scheidsrechters binnen de floorball en proberen we het aanbod van onze omnisport-vereniging uit te breiden (waaronder bijvoorbeeld peutergym sinds November).
Ondanks het feit dat de sport zelf even stilligt, zijn we achter de schermen volop bezig met ontwikkelingen. Het wordt vast weer een heel mooi jaar!

Als altijd, mochten er vragen zijn, of behoefte aan meer informatie, laat het ons weten (bestuur@hsv-haren.nl).

Hartelijke groeten,
Marjan van Ittersum
Voorzitter bestuur HSV-Haren