van de voorzitter

Het is alweer ruim een jaar geleden dat Covid-19 ons land binnenkwam en we te maken kregen met diverse beperkende maatregelen, lock-downs en een duidelijk beroep op ons aller creativiteit om licht aan het einde van de tunnel te blijven zien. Het lijkt erop dat het licht steeds dichterbij komt, dus zodra de regering het startsein geeft (en wie weet is dit al ergens in mei) staan we klaar om weer binnen te gaan, om te kunnen floorballen, peutergym te organiseren, te turnen en te volleyballen. We hebben er heel veel zin in.

In de tussentijd blijven we doorgaan met onze alternatieve buiten-trainingen. We zijn ons er terdege van bewust dat dit niet voor iedereen een even acceptabel alternatief is (qua inhoud, qua locatie of qua tijdstip), maar meer dan dit kunnen we op dit moment helaas niet bieden.
We kijken of er een mogelijkheid is voor een financiële compensatie, maar onze begroting moet dit toelaten en dat is een hele lastige som. De penningmeester zal hier verderop in de nieuwsbrief meer over vertellen.
 
Zodra we naar binnen rennen gaan we niet alleen verder met de sporten die we al sinds jaar en dag aanbieden bij HSV Haren, ook gaan we van start met een nieuwe sport; Weerbaarheids- en zelfverdedigingstrainingen. Inschrijving hiervoor staat open voor iedereen die hierin is geïnteresseerd (zowel jeugd als volwassenen). Ook bieden we een kortlopende cursus aan, nu nog voor tieners en volwassen vrouwen maar als de belangstelling daar is kunnen we deze ook zeker openstellen voor andere leeftijdscategorieën en gender. Laat het ons weten. Verder op in de nieuwsbrief staat meer geschreven over deze nieuwe sport, maar kijk ook zeker op onze website: hsv-haren.nl/weerbaarheid en zelfverdediging.
 
Dan even kort over ontwikkelingen bij turnen jeugd en floorball.
Binnen de turnafdeling wordt op dit moment heel hard gestudeerd op de nieuwe oefenstof die per september van dit jaar van kracht wordt. Onze turnsters en turners moeten zich vanaf dat moment nieuwe oefeningen eigen maken, soms een nieuw turnonderdeel leren gebruiken en een nieuwe wedstrijdroutine opbouwen. Dit begint uiteraard met de inzet van onze trainers, Maaike, Janien en Joop, die door zelfstudie nu zich verdiepen in dit nieuwe materiaal. Petje af voor hun, want het is niet eenvoudig. Daarnaast worden onze turn-juryleden hier ook mee geconfronteerd. Wanneer zij straks achter het jurytafeltje zitten, zijn zij een bijscholing en een opfriscursus verder, ook geen sinecure. Ik heb heel veel waardering voor hun inzet en volhardendheid om hun rol te kunnen blijven uitvoeren.
Achter de schermen van onze floorballafdeling wordt ook hard gepuzzeld hoe we de sport binnen HSV Haren kunnen uitbreiden, op technisch en organisatorisch niveau. Samen met de floorballcommissie wordt gewerkt aan een toekomstvisie, een technische en jeugdcommissie, wellicht een senior floorball wedstrijdteam en kijken we o.a. hoe we het speelplezier op de wedstrijddagen kunnen verhogen. Trainer Peter laat zich bijscholen en nieuwe assistent-trainers worden opgeleid. Dank allen voor jullie inzet, ook dit wordt erg gewaardeerd.
 
HSV blijft in beweging!
Hartelijke groeten,
Marjan van Ittersum
Voorzitter HSV Haren