Jureren bij KNGU- en Recreatieve Turnwedstrijden

Er is ruimte voor leden om een jury cursus Turnen Dames te doen – nu ook online!!

Graag vestigen we de aandacht op het tekort aan Juryleden binnen de vereniging. Met het stijgende niveau van onze turnmeiden, gaan we steeds meer meedoen met (hoger gekwalificeerde) wedstrijden, zowel van de KNGU voor onze selectie meiden, alsook de recreatieve wedstrijden voor onze basisturnsters. Voor beide zijn we verplicht juryleden te leveren, waarbij voor de KNGU wedstrijden een brevet (T(urnen)D(ames)1, TD2 en/of TD3) verplicht is.

De TD-jurycursussen zijn gratis, het kost ons als leden alleen tijd. Het is heel leuk om inzicht te krijgen in waar onze turn(st)ers (onze dochters en zonen) nu eigenlijk op beoordeeld worden. Kijk hier voor meer info over de TD1, TD2 en TD3 cursussen (in het zijkader vind je specifieke info over de verschillende niveau-cursussen).

Op dit moment lopen we elk jaar het risico een hoog bedrag aan boetes te moeten betalen, omdat we onvoldoende juryleden kunnen leveren (dit kan oplopen tot meer dan 1000 euro boete per wedstrijdseizoen). Dit geld zouden wij als bestuur graag aan andere dingen willen uitgeven (materialen, contributieverlaging of bijvoorbeeld vrijwilligersvergoeding). Dit kan, op het moment dat we meer leden kunnen inzetten als jury bij de KNGU wedstrijden en de recreatieve wedstrijden.

Sinds dit nieuwe seizoen biedt de KNGU haar jurycursussen ook digitaal aan. Gemakkelijk vanuit je eigen huiskamer en stoel, een 10-tal avonden (van 1,5 uur elk) leren om te jureren. Hieraan kunnen we als HSV 1 of 2 momenten toevoegen om het geleerde in praktijk te brengen, of door een training bij te wonen en te oefenen, of een gediplomeerd jurylid uit te nodigen om alle vragen te stellen die er nog overblijven.

De data waarop de cursussen gegeven worden, is te vinden op de KNGU site:

Er blijven ook cursussen beschikbaar waar je op locatie instructies krijgt.

Graag horen we wie van onze leden en/of ouders (zowel heren als dames als oudere jeugd (18+)) we cursist mogen gaan inschrijven in de jurycursussen online of offline. Je kunt mailen naar  of hieronder een reactie achterlaten.

Hartelijke groeten,
Clara Marije Lotgering
bestuurder Turnafdeling HSV-Haren


Laat hier een reactie achter voor meer informatie of om in contact te komen: