Jureren bij KNGU- en Recreatieve Turnwedstrijden

In de vorige nieuwsbrief heb ik geschreven over het tekort aan trainsters binnen onze turnvereniging en de roep om belangstellenden voor interne opleidingen. Het is fijn te melden dat we nu twee meiden hebben die de Gymnastiek-Assisten nivo 1 cursus doen en dat ze, na de zomervakantie, Maaike en Janien structureel kunnen gaan ondersteunen. Ze zijn voornemens om de vervolgcursus te gaan doen, yeah meiden!

Er is ruimte voor meer leden om hierin in te stappen.

Graag vestig ik nu (wederom) de aandacht op het tekort aan Juryleden binnen de vereniging. Met het stijgende niveau van onze turnmeiden, gaan we steeds meer meedoen met (hoger gekwalificeerde) wedstrijden, zowel van de KNGU voor onze selectie meiden, alsook de recreatieve wedstrijden voor onze basisturnsters. Voor beide zijn we verplicht juryleden te leveren, waarbij voor de KNGU wedstrijden een brevet (T(urnen)D(ames)1, TD2 en/of TD3) verplicht is.

De TD-jurycursussen worden door de HSV vergoed daar waar kosten in rekening gebracht worden, het kost ons als leden alleen tijd. Het is heel leuk om inzicht te krijgen in waar onze turnsters (onze dochters en zonen) nu eigenlijk op beoordeeld worden.

Op dit moment betalen we een idioot hoog bedrag aan boetes, omdat we onvoldoende juryleden kunnen leveren (meer dan 1000 euro boete per wedstrijdseizoen) en dit geld zouden wij als bestuur heel graag aan andere dingen willen uitgeven (materialen, contributieverlaging om maar een paar dingen te noemen, vrijwilligersvergoeding). Dit kan, op het moment dat we meer leden kunnen inzetten als jury bij de KNGU wedstrijden.

Voor meer info over de TD1, TD2 en TD3 cursussen  (in het zijkader vind je specifieke info over de verschillende niveau-cursussen.

Juryzaken van de KNGU heeft het initiatief opgenomen om, bij voldoende belangstelling, een cursus TD1, TD2 en/of TD3 bij ons in de buurt te gaan organiseren. Dit wordt dan waarschijnlijk Groningen of nabije omgeving. Dat is fijn, want de eerstvolgende cursus die op de agenda staan zijn in Assen en Zwolle (of Emmen, in ieder geval ver weg…).

Graag hoor ik van onze leden (zowel heren als dames) wie ik als cursist mag gaan inschrijven in de eerstvolgende jurycursus.

Hartelijke groeten,
Marjan van Ittersum 
bestuur HSV, afd. turnen
turnen@hsv-haren.nl