Doorstroombeleid

Afgelopen jaren zijn er veel vragen gekomen wanneer een floorballer kan doorstromen naar de volgende groep. Dit is leeftijdsgerelateerd en hierbij worden leeftijdsklasses van de Nefub gehanteerd. Het is echter mogelijk door wat voor omstandigheden dan ook om dispensatie aan te vragen om een kind ondanks dat hij ouder geworden is nog steeds mee te laten doen in een groep waarvan de leeftijd lager of hoger is dan van hem/haar zelf. Dit kan bijvoorbeeld voorkomen bij ziekte. Om dispensatie aan te vragen is het noodzakelijk om een email te versturen naar het secretariaat.

Dispensatie voor wedstrijden moet door het bestuur bij de Nefub worden aangevraagd in de volgende gevallen:

  1. Een speler wil uitkomen in een team in een hogere leeftijdscategorie dan die waartoe hij volgens zijn geboortedatum behoort.
  2. Een speler wil uitkomen in een team in een lagere leeftijdscategorie dan die waartoe hij volgens zijn geboortedatum behoort.
  3. Een speler wil op een wedstrijddag uitkomen voor twee teams.

Uitzondering hierop is het meespelen van een A/B- jeugdspeler in de senioren competitie. Wanneer een speler meespeelt met een team in de senioren competitie, kan de jeugdspeler uitkomen voor meerdere teams in verschillende competities, waarvan één de competitie jeugd is. Op de seniorencompetitie is het reguliere wedstrijdreglement van toepassing.

Zie voor uitgebreidere informatie het wedstrijdreglement jeugd, (.pdf , opent in een nieuwe tab).

Leeftijdsklasses
Bij de Nefub wedstrijden worden de floorballers ingedeeld op leeftijd, met als streefdatum 1 januari. De leeftijdsklassen zijn als volgt:

  • A/B-jeugd: 14-17 jaar
  • C-jeugd: 12-13 jaar
  • D-jeugd: 10-11 jaar
  • E- jeugd: 9 jaar en jonger

Senioren
Vanaf 18 jaar is het mogelijk om mee te trainen met het volwassen team op vrijdag avond om 21:00 in het sporthal De Buut. Echter spelen zij geen wedstrijden.

Nefub en Oranje teams

HSV is aangesloten bij de Nederlandse Floorball en Unihockey Bond (NeFUB). De NeFUB richt zich op het organiseren van toernooien, competities en kampioenschappen, het stimuleren en organiseren van floorball verenigingen en het opzetten en ondersteunen van officiële Nederlandse teams. Voor meer informatie, ga naar de NeFUB-website. Er zijn een aantal nationale teams waar clubleden bij trainen. De U16 (jongens onder 16) en U19 (met zowel een dames als een herenteam). Selectie gaat via de Nefub. Regionaal worden ook districtstrainingen georganiseerd om doorstroom naar de U16 en U19 mogelijk te maken.