Doorstroombeleid

Wanneer kan een floorballer doorstromen naar de volgende categorie? Dit is in eerste instantie leeftijdsgerelateerd en hierbij worden leeftijdsklasses van de Nefub gehanteerd. De TC van de club communiceert via de nieuwsbrief hoe het proces van plaatsing van spelers in een categorie / team gaan. In bepaalde omstandigheden vraagt de club dispensatie aan bij de NeFUB om een kind mee te laten doen in een groep waarvan de leeftijd lager of hoger is dan van hem / haar zelf.

Dispensatie voor wedstrijden moet door het bestuur bij de Nefub worden aangevraagd in de volgende gevallen:

  1. Een speler wil uitkomen in een team in een hogere leeftijdscategorie dan die waartoe hij volgens zijn geboortedatum behoort.
  2. Een speler wil uitkomen in een team in een lagere leeftijdscategorie dan die waartoe hij volgens zijn geboortedatum behoort.
  3. Een speler wil op een wedstrijddag uitkomen voor twee teams.

Uitzondering hierop is het meespelen van een O18 jeugdspeler in de senioren competitie. Wanneer een speler meespeelt met een team in de senioren competitie, kan de jeugdspeler uitkomen voor meerdere teams in verschillende competities, waarvan één de competitie jeugd is. Op de seniorencompetitie is het reguliere wedstrijdreglement van toepassing.

Zie voor uitgebreidere informatie het wedstrijdreglement jeugd, (.pdf , opent in een nieuwe tab).

Leeftijdsklasses
Bij de Nefub wedstrijden worden de floorballers dus ingedeeld op leeftijd, met als streefdatum 1 januari. De leeftijdsklassen zijn als volgt:

  • O18 jeugd = A/B-jeugd: 14-17 jaar
  • O14 jeugd = C-jeugd: 12-13 jaar
  • O12 jeugd = D-jeugd: 10-11 jaar
  • O10 jeugd = E-jeugd: 9 jaar en jonger

Senioren
Wordt je 18 of ben je ouder dan is er o.a. bij het ’25+ team’ ruimte om mee te floorballen. Op donderdag avond wordt er in sportzaal het Buut getraind / gespeeld. Zij spelen regelmatig wedstrijden door mee te doen aan open toernooien.

Nefub en Oranje teams

HSV is aangesloten bij de Nederlandse Floorball en Unihockey Bond (NeFUB). De NeFUB richt zich op het organiseren van toernooien, competities en kampioenschappen, het stimuleren en organiseren van floorball verenigingen en het opzetten en ondersteunen van officiële Nederlandse teams. Voor meer informatie, ga naar de NeFUB-website. Er zijn een aantal nationale teams waar clubleden bij trainen. De U16 (jongens onder 16) en U19 (met zowel een dames als een herenteam). Selectie gaat via de Nefub. Regionaal worden ook districtstrainingen georganiseerd om doorstroom naar de U16 en U19 mogelijk te maken.