Wat is floorball

Floorball is een van de snelste sporten van Nederland. Neem lichtgewicht kunststof materiaal, een sporthal met boarding, eenvoudige regels, een bank vol wisselspelers en je hebt floorball: de snelste teamsport ter wereld. Het is een snelle en dynamische teamsport die het midden houdt tussen ijshockey en zaalhockey.
Een floorball team bestaat uit vijf veldspelers en een keeper. Floorball speel je met herenteams, damesteams, maar soms ook gemengd. Een team heeft meestal een flinke voorraad reservespelers, die continu mogen doorwisselen. Dankzij de boarding en de eenvoudige regels zijn er weinig onderbrekingen. Een partijtje floorball is dus een prima manier om je eens lekker uit te leven. Uniek is vooral ook de keeper: die zit op zijn knieën en heeft geen stick. Zo kan hij het doel goed afschermen en gemakkelijker de bal vangen. In tegenstelling tot de veldspelers draagt de keeper beschermende kleding en een helm.

Speelveld
Het floorballveld is 40 meter lang en 20 meter breed. Om het speelveld staat een boarding van 0,5 meter hoog. De A/B teams spelen op dit zogeheten groot veld met groot doel en keeper. Voor de jongere leeftijdscategorieën wordt het speelveld aangepast. De C en D teams spelen op een klein (half) veld met kleinere goals en keeper. De E teams spelen op klein veld met klein goal en zonder keeper.

Spelregels
Verdere informatie over spelregels kan je vinden op: