Peutergym

Peutergym bij HSV!

In oktober 2020 zijn we gestart met peutergym op de vrijdagochtenden en was het direct een succes. Sindsdien zijn we sterk in omvang gegroeid en nu hebben we ruimte om ongeveer 40-45 peuters de kans geven om zich te bekwamen in het rollebollen over de dikke mat, het balanseren over banken, het kruipen over de lange mat met tunnel, en het spelen met de ballen en knijpbeestjes. Meester Joop (in het bezit van het Nijntje Beweeg Certificaat) is zeer enthousiast en kijkt elke week uit naar de volgende keer.

De indeling qua peuterlessen is als volgt:
Groep 1 zijn de peuters in de leeftijd tot ca. tot 2,5 jr.
Groep 2 bestaat uit de oudste peuters tot 4 jr (of totdat ze naar de basisschool gaan).
De genoemde leeftijdsgrens is geen harde grens. Mochten er redenen zijn om liever in de andere groep mee te draaien, neem dan even contact met ons op.

NB: Op dit moment worden de peutergymlessen gegeven in de kleine zaal van Sportcomplex Scharlakenhof. Deze zaal heeft geen faciliteiten die een ‘gewone’ gymzaal biedt, derhalve hebben wij materialen aangeschaft om de peuters te kunnen laten klimmen en klauteren. Dit materiaal, in combinatie met de omvang van de kleine zaal van het Scharlakenhof, maakt dat onze peutergymlessen op dit moment voornamelijk geschikt zijn voor de jongste peuters (tot ca. 3 jaar). Uiteraard zijn alle peuters van harte welkom, maar hou er rekening mee dat uw oudere peuter wellicht wat minder uitdaging vindt in de huidige zaal.
Weet dat wij, zodra dit mogelijk is, weer verhuizen naar een volwaardige gymzaal, met klimrekken, touwen, ringen, dikke matten etc. Dan is de uitdaging voor de oudste peuters ook weer volop aanwezig.

De kinderen zijn van harte welkom om met vader of moeder of opa of oma of oppas te komen gymmen.
Zoals bij ons gebruikelijk kan iedereen eerst gebruikmaken van twee proeflessen, alvorens te besluiten daadwerkelijk lid te worden van HSV-Haren.

De lestijden voor de peutergymklassen zijn
Groep 1: vrijdagochtend van 09.00 – 10.00  uur, peuters in de leeftijd tot ca. 2,5 jaar
Groep 2: vrijdagochtend van 10.00 – 11.00 uur, peuters in de leeftijd tot 4 jaar of totdat ze naar de basisschool gaan

Vakantieplanning:
Gedurende de schoolvakanties (herfst-, kerst-, voorjaars-, mei- en zomervakantie) vervallen de trainingen.
Ook de dag voorafgaand aan een bijzonder (lang) weekend (zoals bijv. Pasen of Pinksteren) vervalt vaak, hier wordt per situatie over gecommuniceerd.
Aan het einde van het seizoen (in juli) stoppen de trainingen in de laatste week voor de zomervakantie, en worden in de eerste schoolweek van het nieuwe seizoen (na de zomervakantie) weer opgepakt.

Mocht u belangstelling hebben, en een keertje willen komen proeven, dan bent u van harte welkom!
Om een proefles te kunnen doen vragen we eerst u aan te melden via onze site: online aanmelden.
Vermeld in de beschrijving dat het om een proefles gaat.

Daarna kunt u contact opnemen met Marjan van Ittersum voor verdere details en informatie.

Locatie Peutergym HSV
Sportzaal Scharlakenhof, kleine zaal
Geertsemaweg 3a
9751 XA Haren