Wedstrijden

De floorballers hebben 1 tot 2 keer per maand op zaterdag 1 of 2 wedstrijden. Dit zijn de competitiedagen vanuit regio Noord. De E, D en C teams spelen allen 2 wedstrijden per speeldag. De wedstrijden voor C teams en jonger duurt 3 x 10 minuten met tussen de perioden 3 minuten pauze. De A/B teams spelen 1 wedstrijd per speeldag. Deze wedstrijden duren 3 x 15 minuten met tussen de perioden 3 minuten pauze. Vanuit de Nefub wordt er elk jaar een NK georganiseerd voor alle niveau’s. Floorball is een teamsport, het is dan ook de bedoeling om aan de wedstrijden deel te nemen, zowel de competitiedagen als het NK. Mocht het niet mogelijk zijn om aan de wedstrijden mee te doen, vermeld dit dan tijdig aan de teamcoach zodat er eventueel vervanging kan worden geregeld.
De kosten van de wedstrijden (Nefub gelden) zijn toegevoegd aan de contributie. De facturen worden per kwartaal toegestuurd.

De wedstrijddata en speeltijden zullen vermeld worden in de app:”Slappshot” Deze app is te downloaden via playstore. Ook de uitslagen van de wedstrijden staan daarin.

Teamcoaches
Elk team heeft een coach. Dit zijn veelal ouders die de kinderen tijdens de wedstijden aanmoedigen, erop letten dat er op tijd gewisseld wordt. Zij zijn aanspreekpunt voor de floorballers.

Scheidsrechters
Om deel te kunnen nemen aan de recreatieve wedstrijden moeten wij als vereniging scheidsrechters leveren. Tijdens een wedstrijddag ziet de scheidsrechter erop toe of de spelregels worden toegepast en zo nodig wordt er gefloten bij overtredingen.
Assistent-trainers maar ook iedere ouder, en iedere persoon van 18 jaar of ouder, kan dit ook doen nadat hij of zij instructies of cursus daarvoor gevolgd heeft! Wanneer wij niet voldoende scheidsrechters leveren per competitie, mogen wij helaas niet deelnemen. Streng, maar zo is het.

Heel graag doen wij bij deze een verzoek aan ouders/familieleden (18+) om zich t.z.t op te geven als scheidsrechter. Hoe meer scheidsrechters we hebben, hoe minder vaak elke scheidsrechter wordt ingedeeld. En het zorgt voor ontzettend veel plezier voor alle floorballers. Opgave als scheidsrechter kan elk moment bij de trainer, of op het formulier van de wedstrijden dat gedurende het seizoen wordt uitgedeeld.

Betrokkenheid ouders
We hebben jullie als ouders nodig, want zonder ouders is er geen wedstrijd. Tijdens een wedstrijddag heeft uw kind uw hulp nodig. Hulp om op de plaats van bestemming te komen als de wedstrijd in Leek of Lewenborg is. Hulp bij het bedienen van de toeter bij begin en einde wedstrijdperiode. Hulp bij invullen van de wedstrijduitslagen. Hulp bij opbouwen van de boarding in de ochtend. U leest het al: een wedstrijddag heeft heel wat voeten in de aarde! Wat behelzen de taken:

  • Vervoer naar uitwedstrijden: er zijn drie uitwedstrijden. Het ligt aan de dan geldende Coronaregels hoeveel kinderen er vervoerd mogen worden en dus ook hoeveel ouders er nodig zijn voor het vervoer.
  • Opbouwen en afbreken; steeds zullen aan een aantal ouders/kinderen van de eerste en het laatst spelende team gevraagd worden om 45 minuten voordat de wedstrijd begint, te helpen opbouwen. Afbreken gaat tot nu toe met alle aanwezigen gezamenlijk.
  • Tellen van aanwezigen. De Corona-regels stellen op dit moment dat maximaal 100 mensen aanwezig mogen zijn in het Scharlakenhof. Kinderen onder de twaalf tellen mee. We hebben iemand nodig die simpelweg telt bij de deur.
  • Wedstrijdtafel bemannen: Het streven is voldoende afwisseling te hebben zodat (1 of 2) ouders gedurende 2 á 3 uur de tafel bemannen. Taken zijn daarbij: de toeter inschakelen, wedstrijd uitslagen noteren, vragen beantwoorden, etc. ouders voor wie dit nieuw is worden altijd gekoppeld aan iemand met ervaring.

Door de coach van uw kind zult u in september een schema krijgen waarop staat wanneer uw hulp gewenst is. Komt dat moment of die taak niet uit, ruilt u dan zelf met een andere ouder van het team van uw kind.