Wedstrijden

De floorballers hebben 1 tot 2 keer per maand op zaterdag 1 of 2 wedstrijden. Dit zijn de competitiedagen vanuit regio Noord. De O10, O12 en O14 teams spelen allen 2 wedstrijden per speeldag. De wedstrijden voor O14 teams en jonger duurt 3 x 10 minuten met tussen de perioden 3 minuten pauze. De O18 teams spelen 1 en soms 2 wedstrijd per speeldag. Deze wedstrijden duren (meestal) 3 x 15 minuten met tussen de perioden 3 minuten pauze. Floorball is een teamsport dus we gaan er als club vanuit dat elke speler de competitie wedstrijden meedoet, een prima manier om plezier aan floorball te beleven en jezelf te kunnen ontwikkelen als speler. Meld je netjes en voortijdig af bij je jeugdcoach als je een keer niet aanwezig kan zijn.

Vanuit de NeFUB wordt er elk jaar een Nederlands Kampioenschap (NK) georganiseerd voor alle jeugd niveaus. De technische commissie geeft vorm aan de teams die deelnemen aan dit jeugd NK en de trainers bereiden de speler goed voor.

De kosten van de wedstrijden (Nefub gelden) zijn toegevoegd aan de contributie. De facturen worden per kwartaal toegestuurd.

De wedstrijddata en speeltijden staan vermeld op de site van de Nefub. Daar kan je actuele speeltijden en wedstrijduitslagen vinden. Voorheen werd de app ”Slappshot” gebruikt. Echter door fouten adviseert de Nefub en HSV deze niet meer te gebruiken.

Coaches

Er zijn zowel ouders die coachen als oudere jeugdspelers die coachen tijdens wedstrijden. De coach wordt ondersteunt door een team begeleider

Scheidsrechters
Om deel te kunnen nemen aan de recreatieve wedstrijden moeten wij als vereniging scheidsrechters leveren. Tijdens een wedstrijddag leid de scheidsrechter de wedstrijd (samen met een andere scheidsrechter), zo zal hij/zij erop toe zien of de spelregels worden toegepast en zo nodig wordt er gefloten bij overtredingen.
Assistent-trainers, de oudere (jeugd)spelers maar ook iedere ouder kan dit ook doen, nadat hij of zij instructies en/of de cursus daarvoor gevolgd heeft! Wanneer wij niet voldoende scheidsrechters leveren per competitie, mogen wij helaas niet deelnemen. Streng, maar zo is het.

Heel graag doen wij bij deze een verzoek aan ouders/familieleden en de oudere spelers om zich t.z.t op te geven als scheidsrechter. Hoe meer scheidsrechters we hebben, hoe minder vaak elke scheidsrechter wordt ingedeeld. En het zorgt voor ontzettend veel plezier voor alle floorballers. Opgave als scheidsrechter kan elk moment bij de trainer of via tcfloorball@hsv-haren.nl

Betrokkenheid ouders
We hebben jullie als ouders nodig, want zonder ouders is er geen wedstrijd. Tijdens een wedstrijddag heeft uw kind uw hulp nodig. Hulp om op de plaats van bestemming te komen als de wedstrijd in Leek, Warffum of Groningen is. Hulp bij het bedienen van de toeter bij begin en einde wedstrijdperiode. Hulp bij invullen van de wedstrijduitslagen. Hulp bij opbouwen van de boarding in de ochtend. U leest het al: een wedstrijddag heeft heel wat voeten in de aarde! Wat behelzen de taken:

  • Vervoer naar uitwedstrijden.
  • Opbouwen en afbreken; steeds zullen aan een aantal ouders/kinderen van de eerste en het laatst spelende team gevraagd worden om 15 minuten voordat de wedstrijd begint, te helpen opbouwen. Afbreken gaat tot nu toe met alle aanwezigen gezamenlijk.
  • Wedstrijdtafel bemannen: Het streven is voldoende afwisseling te hebben zodat (1 of 2) ouders gedurende 2 á 3 uur de tafel bemannen. Taken zijn daarbij: de toeter inschakelen, wedstrijd uitslagen noteren, vragen beantwoorden, etc. ouders voor wie dit nieuw is worden altijd gekoppeld aan iemand met ervaring.

Door de Hsv vrijwilliger actief met wedstrijdzaken ontvangt u in september een overzicht waarop staat wanneer uw hulp gewenst is. Komt dat moment of die taak niet uit, ruilt u dan zelf met een andere ouder van het team van uw kind.