Stichting Leergeld Groningen

Aanvraag informatie van stichting Leergeld update – er is ook een stichting Leergeld Groningen.

(hieraan kunnen geen rechten worden ontleend- neem voor actuele regels contact op met de stichting – informatie geplaatst 6 juli 2021)

Als ouders kleding kopen via de club, hebben wij een exact overzicht nodig van de betreffende spullen met van ieder artikel de kostprijs erbij. Sommige clubs hebben een webshop. Dan moeten ouders van ieder gewenst artikel (met prijs erbij) een foto sturen. Dus foto van een shirt met de prijs erbij en foto van een broekje met de prijs erbij.

Sommige clubs verkopen zelf kleding en sturen daarvan dan een rekening. Maar, dan hebben we dus ook een mail/kostenoverzicht van de club zelf. Het lijkt me dat dit in de huidige situatie het handigste is. Er wordt altijd vrij streng gekeken of het geld wordt gebruikt voor het eigenlijke doel.

Ouders mogen via stichting Leergeld een bedrag aanvragen voor kleding/materiaal die nodig zijn voor de sport. Het maximumbedrag is €125 op dit moment. Vergoed worden: sportshirts, sportbroeken, materiaal (een stick b.v.), sportschoenen, eventueel een trainingspak. Ouders vragen soms ook om sporttassen, een pet enz. Dit soort artikelen wordt echter niet vergoed.

Kleding/materiaal wordt altijd tegelijk aangevraagd met de contributie. 

Als jullie b.v. een factuur sturen aan ouders met de kosten van de kleding per stuk erbij (prijs, shirt, prijs short, prijs, prijs stick, prijs trainingspak), kan ik met ouders overleggen wat zij nodig hebben. Dan schrijf ik dat in mijn aanvraag. Schoenen zouden ouders dan bij b.v. Perry Sport kunnen kopen. Daarmee heeft Leergeld nl. vaste afspraken.