Lesopbouw

De Training (start oktober 2021)
(zie voor Cursus en startdatum hieronder)

Algemeen:
De methode die trainer Samir gebruik in zijn lessen zijn de EIK-KEi methode, die gestoeld zijn op het ervaringsgerichte leren. De STOEI methode vormen merendeel de basis waarop de staande en grondtechnieken en vaardigheden worden aangeleerd. Deze methode biedt een veilige, leuke en uitdagende manier voor iedere individuele student/leerling om ervaringsgericht te leren. Dit biedt een veilige basis van waaruit kinderen en ook volwassenen op een natuurlijke manier, vanuit hun eigen start situatie en niveau leerervaringen op kunnen doen.

Het leren van fundamentele jiu jitsu vaardigheden draagt bij aan een goede fysieke en mentale gezondheid (bij regelmatige beoefening), het bevordert fundamentele basis vaardigheden bij het starten met trainen op jonge leeftijd. Echter ook meer complexe motorische vaardigheden worden ontwikkeld en getraind. Je leert om te gaan met anderen in moeilijke en lastige situaties onder fysieke en mentale druk.

Lesopbouw
De trainingen zijn opgebouwd uit drie elementen: warming up, technieken en sparring.

De warming up bestaat uit specifieke oefeningen voor BJJ, deze oefeningen zorgen voor een betere doorbloeding van de spieren wat de kans op blessures tijdens de training verkleind.

Na de warming up volgen de technieken. Tijdens deze sessie worden de bewegingen en principes van BJJ met een partner beoefend.

Het laatste deel van de training wordt er gesparred. Sparring is een belangrijk onderdeel van BJJ waarbij de geleerde oefeningen en principes toegepast moeten worden op een bewegende tegenstander.

BJJ is de sport van controle over de ander. Het is absoluut geen sport waarbij je op elkaar in slaat zoals bij andere full contact sporten. Op die manier is BJJ geschikt voor mannen, vrouwen, kinderen, jong en oud. Het unieke van BJJ is dat je de technieken leert die passen bij je lichaamsbouw. Sommige mensen zijn groter en zwaarder en zullen zich meer richten op druk en controle. Ben je kleiner, dan richt je je meer op techniek en snelheid. Ben je lang en dun dan kun je veel met je benen doen.

Voor opgave trainingen zie kopje ‘Lestijden Trainingen (jeugd en volwassenen) en locatie‘.

 

De Cursus (de tweede groep start 19 november 2021)

Algemeen:
De cursus is met name gericht op tieners en volwassenen vrouwen die wel ‘de kneepjes van het vak’ willen leren, maar geen behoefte hebben aan een langlopende training.
Verdere informatie volgt zo snel mogelijk.

Lesopbouw:
Volgt zsm.

Voor opgave cursus zie kopje ‘Lestijden Cursus en locatie‘.