Lesopbouw

Lesopbouw Training

De trainingen zijn opgebouwd uit drie elementen: warming up, technieken en sparring.

De warming up bestaat uit specifieke oefeningen voor BJJ, deze oefeningen zorgen voor een betere doorbloeding van de spieren wat de kans op blessures tijdens de training verkleind.

Na de warming up volgen de technieken. Tijdens deze sessie worden de bewegingen en principes van BJJ met een partner beoefend.

Het laatste deel van de training wordt er gesparred. Sparring is een belangrijk onderdeel van BJJ waarbij de geleerde oefeningen en principes toegepast moeten worden op een bewegende tegenstander.

BJJ is de sport van controle over de ander. Het is absoluut geen sport waarbij je op elkaar in slaat zoals bij andere full contact sporten. Op die manier is BJJ geschikt voor mannen, vrouwen, kinderen, jong en oud. Het unieke van BJJ is dat je de technieken leert die passen bij je lichaamsbouw. Sommige mensen zijn groter en zwaarder en zullen zich meer richten op druk en controle. Ben je kleiner, dan richt je je meer op techniek en snelheid. Ben je lang en dun dan kun je veel met je benen doen.

Voor opgave trainingen zie kopje ‘Lestijden Trainingen (jeugd en volwassenen) en locatie‘.

Lesopbouw Cursus

De cursus is met name gericht op teenagers en volwassenen vrouwen die wel ‘de kneepjes van het vak’ willen leren, maar geen behoefte hebben aan een langlopende training

Verdere informatie volgt zo snel mogelijk.

Voor opgave cursus zie kopje ‘Lestijden Cursus en locatie‘.