Trainingen

Iedereen kan instromen in de lessen van het floorballen leeftijd tussen 4 & 17 jaar oud, zowel jongens als meisjes. Wij hebben gemengde groepen. Daarnaast is er een Herenteam.

Leeftijden

  • Heren: 17 jaar en ouder
  • A/B-jeugd: 14-17 jaar
  • C-jeugd: 12-13 jaar
  • D-jeugd: 10-11 jaar
  • E-jeugd: 7-9 jaar

Lessen
De trainingen worden gegeven op dinsdag en donderdag. Donderdag is de basisdag. Op dinsdag worden er extra trainingen gegeven. Let wel dat de contributie voor beide dagen hoger zal zijn dan voor alleen de donderdag. De trainer wil graag met kleinere groepen werken om de techniek goed te kunnen trainen. Op de dinsdag is de tijd die we tot onze beschikking hebben in de Scharlakenhof beperkt, hierdoor zal er wel weer (evenals voorgaande jaren) een overlap van een half uur zijn voor beide groepen.

Het lesrooster is als volgt.

Dinsdag Woensdag Donderdag
aanwezig 16:20! aanwezig 19:30! aanwezig 16:50!
16:30 - 17:30 Training voor E, D en C jeugd. 17:00 - 18:00 Training voor E, D en C jeugd.
17:00 - 18:00 Training voor A/B jeugd
18:00 - 19:00 Training voor A/B jeugd en Heren.
Er is dus een half uur overlap bij deze trainingen. 20:00 - 21:00 Training Heren.

De E-jeugd traint van oudsher niet op de dinsdagen. Mocht uw kind daar toch behoefte aan hebben dan horen we het graag en zullen we gaan kijken welke mogelijkheden er zijn. Je kunt dit melden door een email te versturen naar: tcfloorball@hsv-haren.nl

Zit je in de D, C of A/B en train je tot nu toe alleen op de donderdag maar heb je ook zin om op dinsdag meedoen, dan kan je dit aangeven bij de ledenadministratie. Je bent sowieso welkom op de dinsdag! De contributie wordt dan wel aangepast, houdt daar rekening mee.

Tot slot de oproep om 10 minuten eerder te komen. Dit is al een oude afspraak waar helaas de slop in is gekomen. Het is zo zonde als de opbouw van de boarding van de trainingstijd af gaat. Het streven is dat het er staat als het tijd is om te starten. Met de hulp van een aantal kinderen staat het er zo!

Vakantieplanning:
Gedurende de schoolvakanties (herfst-, kerst-, voorjaars-, mei- en zomervakantie) vervallen de trainingen.
Aan het einde van het seizoen (in juli) stoppen de trainingen een week voorafgaand aan de zomervakantie, en worden in de tweede schoolweek van het nieuwe seizoen (na de zomervakantie) weer opgepakt.

 

Leeftijdscategorieën
Voor wat betreft in welke categorie je dit jaar traint en speelt; elk jaar wordt dit opnieuw gedaan aan de hand van de leeftijd van de spelers en indeling niveau’s Nefub. De teamindeling wordt zo mogelijk voor de zomervakantie en anders uiterlijk na de zomer bekend gemaakt. De trainer is verantwoordelijk voor het indelen van de floorballers in de groepen.

Trainer
Alle trainingen worden gegeven door de trainer en assistenttrainers, in sporthal de Scharlakenhof aan de Geertsemaweg 3a te Haren. Tijdens trainingen en wedstrijden kunnen ouders op de tribune kijken. Er zijn geen restricties. 1 keer per jaar mogen ouders meedoen met hun kinderen. Dit is meestal aan het eind van het trainingsseizoen. Uiteraard volgt er tegen die tijd meer informatie over.